Administrer KI-modeller og medlemmenes kredittforbruk
Lær hvordan eiere av arbeidsområder kan velge hvilke KI-modeller teamet kan bruke med Notion-agent, angi hvor mange Notion-kreditter hver person kan bruke, og se hvor kredittene går.
Hopp til vanlige spørsmålModeller med høyt kredittforbruk er laget for komplekse oppgaver som tar lang tid, og koster betydelig mer enn modellene som følger med abonnementet ditt. Når et medlem velger en modell med høyt kredittforbruk i Notion-agent, brukes Notion-kreditter fra starten av. Modellene er slått av i alle arbeidsområder til en eier slår dem på. Dermed brukes ingen kreditter før du tillater det. Inntil da er de ikke tilgjengelige i Notion-agent.
Denne artikkelen er for eiere av arbeidsområder. Hvis du er medlem og en modell du ønsker ikke er tilgjengelig, les delen om hva medlemmer ser nedenfor.
Du må være eier av arbeidsområdet for å endre innstillinger for modeller og leverandører.
Arbeidsområdet ditt må ha Business- eller Enterprise-abonnement. Modellkontroller er ikke tilgjengelige under en Business-prøveperiode.
Arbeidsområdet ditt må ha Notion-kreditter tilgjengelig for å bruke modeller med høyt kredittforbruk.
Eiere av arbeidsområdet kan slå en modell med høyt kredittforbruk på eller av for arbeidsområdet. Hvis du slår av én enkelt modell, kan medlemmer ikke velge den modellen for Notion-agent.
Slik slår du av en modell med høyt kredittforbruk for arbeidsområdet ditt:
I sidestolpe, gå til
Innstillinger→Notion KI.Åpne
Kontroller-fanen.Finn modellen du vil bruke under modellkontrollene.
Fjern merket for modellen for å slå den av.
Velg
Lagre.
Når en modell med høyt kredittforbruk er slått av, blir den utilgjengelig i modellvelgeren, og medlemmer kan ikke velge den for Notion-agent. Eiere av arbeidsområdet kan slå på en modell med høyt kredittforbruk når som helst.
Hvis du slår av en hel leverandør, får Auto færre modeller å velge mellom. Det kan gi lavere kvalitet, så du får en advarsel. Slår du av én modell, skjules den bare i modellvelgeren. Det påvirker ikke Auto.
Organisasjoner med Enterprise-abonnement kan bruke administrator-API-et til å oppdatere innstillingene for modeller med høyt kredittforbruk i flere arbeidsområder via kode. Lær mer om administrator-API-et til Notion →
Disse modellkontrollene gjelder for Notion-agent
Skreddersydde agenter har egne modellkontroller og en egen modellvelger. Derfor påvirker det ikke hvilke modeller de skreddersydde agentene dine kan bruke, om du slår en modell med høyt kredittforbruk på eller av for Notion-agent. Lær mer om hvordan eiere kan styre tilgangen til modeller for skreddersydde agenter →
Velg hvilke modellleverandører arbeidsområdet kan bruke. Da kan teamet bare bruke modellene til disse leverandørene. Hvis du begrenser en leverandør, gjelder det hele arbeidsområdet og påvirker kvaliteten og effektiviteten til Auto.
Slik begrenser du en modellleverandør:
I sidestolpen, gå til
Innstillinger→Notion KI.Åpne innstillingene for modellleverandører.
Slå av alle leverandører du ikke vil at arbeidsområdet ditt skal bruke.
Lagre endringene dine.
Når du lagrer, forsvinner de begrensede modellleverandørene fra modellvelgeren for Notion-agent og skreddersydde agenter. Legg dem til igjen hvis arbeidsområdet skal kunne velge modeller fra dem.
Å forstå hvordan leverandørbegrensninger påvirker Auto
Å begrense modellleverandører vil hindre Auto i å fungere som tiltenkt og kan føre til at arbeidsområdet ditt bruker kreditter raskere. Før en endring lagres, vil eiere av arbeidsområder se et varsel om at begrensning av en modellleverandør vil påvirke effektiviteten til Auto.
Eiere av arbeidsområder kan kreve Auto i alle samtaler med Notion-agenten i arbeidsområdet. Når innstillingen er på, kan ikke medlemmer velge modell for Notion-agent. Modellvelgeren viser Auto og forklarer at arbeidsområdet krever det. Innstillingen gjelder bare Notion-agent.
Slik krever du Auto for Notion-agent:
Gå til
Innstillinger→Notion KI→Kontrolleri sidestolpen.Finn Krev Auto for Notion-agent rett over listen over modeller medlemmer kan velge for Notion-agent.
Slå den på.
Les informasjonen før du bekrefter. Der står det at samtaler som allerede bruker en annen modell, bytter til Auto, og at skreddersydde agenter, KI-møtenotater og Translate ikke påvirkes.
Å kreve Auto endrer ikke hvilke modeller Auto kan bruke. Auto henter fortsatt fra leverandørene arbeidsområdet ditt tillater. Listen over modeller medlemmer kan velge er ikke den samme som modellene Auto velger fra.
Eiere av arbeidsområder kan sette en grense for hvor mange Notion-kreditter en person eller gruppe kan bruke med en modell med høyt kredittforbruk. Da kan ikke ett medlem eller én gruppe bruke opp alle kredittene i arbeidsområdet.
Gå til
Innstillinger→Notion KIi sidestolpen.Åpne
Kreditter-fanen.Angi standard kredittgrense. Dette gjelder alle i arbeidsområdet ditt.
For å gi en person eller gruppe større rom, finn navnet og angi en høyere grense for dem.
Eiere kan endre en grense når som helst. Hvis du øker grensen for noen, gjelder endringen med én gang.
Du kan angi en egendefinert grense for et enkelt medlem, en hel gruppe eller en agent, slik at du ikke trenger å øke standardgrensen for alle.
Hvis du ikke angir en standardgrense, kan ikke arbeidsområdet bruke kjøpte Notion-kreditter når medlemmene har brukt opp kredittene som følger med. Angi en standardgrense for å gi arbeidsområdet tilgang.
Eiere av arbeidsområdet kan gå til Innstillinger → Notion KI → Bruk for å se hvor mange Notion-kreditter hvert medlem kan bruke.
Kredittbruken til hvert medlem vises som en egen rad, slik at du kan se hvem som bruker kreditter og hvor mye.
Bruksdiagrammet viser hvordan arbeidsområdet ditt ligger an for måneden, slik at du kan handle før kreditter går tomme.
Modellvelgeren viser bare modeller arbeidsområdet ditt tillater. Modeller som eieren av arbeidsområdet har begrenset, vises under
Begrensede modellerog kan ikke velges. Hvis en modell ikke er oppført i det hele tatt, kan leverandøren være slått av. Spør en eier av arbeidsområdet.Hvis arbeidsområdet ditt krever Auto for Notion-agenten, viser velgeren
Auto, og du kan ikke velge en annen modell. Spør en administrator for arbeidsområdet hvis du må velge en modell.Når du velger en modell med høyt kredittforbruk i Notion-agenten, bruker den Notion-kreditter, ikke dine Select-kreditter.
Hvis du bruker opp Select-kredittene dine og kredittgrensen din, kan du fortsette å bruke modellene som er inkludert i abonnementet ditt på Auto, så lenge du fortsatt har Standard-kreditter tilgjengelig. Spør en eier av arbeidsområdet hvis du trenger en høyere kredittgrense. Lær mer om Standard- og Select-kreditter →
Modeller med høyt kredittforbruk er tilgjengelige på Business- og Enterprise-abonnementer.
En eier av arbeidsområdet må slå på hver modell før noen kan bruke den i Notion-agenten.
Vanlige spørsmål
Vil arbeidsområdet mitt begynne å bruke Notion-kreditter av seg selv?
Vil arbeidsområdet mitt begynne å bruke Notion-kreditter av seg selv?
Nei. Modeller med høyt kredittforbruk er slått av for Notion-agent i alle arbeidsområder. Ingenting bruker kreditter før en eier av arbeidsområdet slår på en modell.
Hvorfor kan jeg ikke velge en modell med høyt kredittforbruk for Notion-agent?
Hvorfor kan jeg ikke velge en modell med høyt kredittforbruk for Notion-agent?
Vanligvis skyldes dette én av disse tingene:
En eier av arbeidsområdet har ikke slått på den modellen ennå.
Du har brukt opp Select-kvoten din og nådd kredittgrensen din.
Arbeidsområdet ditt er tom for Notion-kreditter.
En eier kan sjekke dette under Innstillinger → Notion KI.
Hvem kan endre disse innstillingene?
Hvem kan endre disse innstillingene?
Eiere av arbeidsområder med Business- eller Enterprise-abonnement.
Jeg har brukt Claude Fable 5 før. Hva har endret seg?
Jeg har brukt Claude Fable 5 før. Hva har endret seg?
Claude Fable 5 bruker Notion-kreditter fra arbeidsområdet, ikke Standard- eller Select-kreditter. En eier av arbeidsområdet må slå den på før du kan velge den i Notion-agent. Skreddersydde agenter og lagret arbeid påvirkes ikke.
Hvorfor forsvant en modell fra modellvelgeren min?
Hvorfor forsvant en modell fra modellvelgeren min?
En eier av arbeidsområdet kan ha begrenset tilgangen til modellens leverandør for hele arbeidsområdet ditt. Når tilgangen til en leverandør er begrenset, forsvinner leverandørens modeller fra modellvelgeren for alle. Spør en eier hvis du fortsatt trenger den leverandøren.
Jeg skjulte en modell. Hvorfor bruker Auto den fortsatt?
Jeg skjulte en modell. Hvorfor bruker Auto den fortsatt?
Å skjule en modell hindrer bare folk i å velge den manuelt. Auto kan fortsatt bruke den på egen hånd. For å hindre at Auto bruker en leverandør i det hele tatt, må du begrense leverandøren i stedet.
