Valitse, miten Notion-palvelija pyytää hyväksyntääsi

Tässä ohjeasiakirjassa

Notion-palvelija voi muuttaa sisältöä ja käyttää yhdistämiäsi sovelluksia. Hyväksyntäasetuksilla päätät, milloin se kysyy sinulta ensin lupaa.

Siirry usein kysyttyihin kysymyksiin

Notion-palvelija voi luoda sivuja, päivittää tietokantoja ja toimia yhdistämissäsi sovelluksissa, kuten Slackissa tai Gmailissa. Hyväksyntäasetuksesi määrittää, milloin palvelijasi pysähtyy kysymään lupaasi ennen kuin se tekee jotakin näistä. Voit valita yhden kolmesta asetuksesta, kun aloitat keskustelun, tai vaihtaa hyväksyntätilaa käynnissä olevassa keskustelussa. Uusissa keskusteluissa käytetään viimeksi valitsemaasi hyväksyntätilaa, ellet muuta sitä ennen viestin lähettämistä.

Hyväksyntäasetuksen muuttaminen:

  1. Avaa keskustelu Notion-palvelijasi kanssa.

  2. Valitse nykyinen hyväksyntäasetuksesi keskustelun yläreunasta.

  3. Valitse haluamasi asetus. Se tulee voimaan välittömästi.

Mukautettujen palvelijoiden hyväksyntäasetukset toimivat eri tavalla. Jokaisella mukautetulla palvelijalla on omat hyväksyntäasetuksensa.

Asetus

Mitä palvelijasi tekee

Paras käyttötarkoitus

Kysy aina

Kysyy sinulta ennen jokaista toimintoa, joka muuttaa sisältöä tai käyttää yhdistettyä sovellusta

Jokaisen muutoksen näkeminen ennen sen tapahtumista

Tarkista puolestani (oletus)

Tarkistaa toiminnot itsenäisesti puolestasi ja kysyy lupaa, jos toiminto voi olla riskialtis

Päivittäinen työ, jossa suuret muutokset tarkistetaan

Ohita kaikki hyväksynnät

Suorittaa jokaisen toiminnon kysymättä

Toistuvat tehtävät, joihin jo luotat ja jotka eivät vaikuta arkaluonteiseen sisältöön

Palvelijasi pyytää hyväksyntääsi ennen jokaista toimintoa, joka muuttaa sisältöä tai käyttää yhdistettyä sovellusta. Mitään ei tapahdu ennen kuin hyväksyt sen. Valitse tämä, kun haluat nähdä jokaisen muutoksen ennen kuin se tapahtuu, tai kun olet vielä totuttelemassa palvelijasi kanssa työskentelyyn.

Esimerkki: Pyydät palvelijaasi siistimään projektisivun. Palvelijasi näyttää sinulle muokkauksen ja odottaa. Sivu pysyy ennallaan, kunnes hyväksyt muutokset.

Palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen muutoksia, kuten:

  • Sivun luominen tai muokkaaminen.

  • Tietokannan, näkymän tai ominaisuuden luominen tai muokkaaminen.

  • Laajat sisältömuutokset, kuten tietokannan jokaisen rivin päivittäminen.

  • Lähettäminen tai julkaiseminen yhdistetyn sovelluksen kautta, kuten sähköpostin lähettäminen tai Slack-viestin julkaiseminen.

  • Verkkosivustolla vieraileminen.

Lukemiseen ei tarvita hyväksyntää. Palvelijasi voi tehdä hakuja työtilassasi, avata sivuja, joihin sinulla jo on pääsy, lukea uusimpia viestejä yhdistetystä sovelluksesta ja vastata kysymyksiisi kysymättä ensin. Se kysyy lupaa, kun se on muuttamassa jotakin tai toimimassa Notionin ulkopuolella.

Palvelijasi toimii itsenäisesti. Jos se havaitsee mahdollisen riskin, se keskeyttää toiminnan ja kysyy ensin sinulta. Valitse tämä, jos haluat palvelijasi jatkavan työtään kysymättä lupaa joka vaiheessa. Muista, että tässä hyväksyntätilassa palvelija arvioi riskit itse eikä välttämättä huomaa samoja asioita kuin sinä.

Esimerkki: Pyydät palvelijaasi nimeämään uudelleen ominaisuuden tietokannassa, jossa on 1 000 riviä. Koska muutos koskee jokaista riviä, palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen aloittamista.

Palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen esimerkiksi seuraavia muutoksia:

  • Sivujen tai suuren sisältömäärän poistaminen.

  • Sähköpostin lähettäminen tai Slack-viestin julkaiseminen puolestasi.

  • Sellaisten tiedostojen tai ympäristömuuttujien tarkasteleminen tietokoneella, jotka saattavat sisältää kirjautumistietoja tai tokeneita.

  • Riippuvuuksien asentaminen tai koonti- ja testausskriptien suorittaminen tietokoneella.

Palvelijasi tekee kaikki toiminnot kysymättä lupaa. Näet keskustelusta, mitä se teki, mutta et saa hyväksyntäpyyntöä etukäteen. Valitse tämä toistuviin tehtäviin, joihin jo luotat, kuten yksin käyttämäsi tietokannan viikoittaiseen siivoukseen.

Muista, ettei palvelijasi kysy sinulta lupaa ennen muutoksia. Se ei kysy silloinkaan, kun toimintoa on vaikea perua, esimerkiksi sivun sisältöä korvattaessa tai yhdistetyssä sovelluksessa julkaistaessa. Käytä tätä asetusta vain, kun tiedät tarkalleen, mitä pyydät.

Lue lisää vaatimuksista ja saatavuudesta alta.

  • Valintasi koskee työtilaa, jossa määrität sen. Jos käytät Notionia useammassa kuin yhdessä työtilassa, määritä se jokaisessa erikseen.

  • Voit valita hyväksyntäasetuksen verkkoversiossa ja Android-laitteilla. Tämä ei ole käytettävissä iOS-laitteilla.

  • Notion AI kuuluu maksullisiin sopimuksiin, joten sopimuksesi määrittää, mitä Notion AI -ominaisuuksia voit käyttää. Lue lisää Notion AI:sta →

  • Jokaisella mukautetulla palvelijalla on omat hyväksyntäasetuksensa.


Usein kysytyt kysymykset

Koskeeko tämä mukautettuja palvelijoita?

Voiko ylläpitäjä määrittää tämän kaikille?

Kyllä, ylläpitäjät voivat poistaa käytöstä mahdollisuuden ohittaa kaikki hyväksynnät kohdassa Asetukset.

Työtilan omistajat hallitsevat edelleen verkkohakua ja sitä, mitä sovelluksia käyttäjät voivat yhdistää kohdassa Asetukset → Notion AI.

Voinko muuttaa tätä asetusta keskustelun aikana?

Kyllä. Voit valita uuden asetuksen kesken Notion-palvelijasi kanssa käytävän keskustelun ennen viestin lähettämistä, mutta et silloin, kun palvelija suorittaa tehtävää. Uusi asetus koskee sitä, mitä palvelijasi tekee seuraavaksi. Se ei kumoa mitään, mitä palvelijasi on jo tehnyt.

Mitä jos hyväksyn jotain vahingossa?

Pyydä palvelijaasi kumoamaan toiminto. Sivun kohdalla voit myös avata Sivuhistorian ja palata aiempaan versioon. Jos toiminto tapahtui yhdistetyssä sovelluksessa, esimerkiksi jos kyse oli lähetetystä sähköpostista tai Slack-viestistä, korjaa se kyseisessä sovelluksessa.

Onko sinulla vieläkin kysymyksiä? Lähetä viesti tukeen

Anna palautetta

Oliko tästä resurssista apua?


Powered by Worknot